Tijd staat stil in stations

In de stations van de NMBS zal binnenkort de tijd blijven stilstaan. Volgens diverse berichten op nieuwssites als De Morgen wil Infrabel defecte klokken op de perrons niet meer herstellen. Dat moet een supergrote besparing opleveren van enkele honderduizenden euro’s. Nou ja, misschien hoopt men op die manier te voorkomen dat het teveel opvalt dat heel wat treinen nog steeds met vertraging rijden?

"Als we vaststellen dat een uurwerk op het perron defect is, dan zal dat worden hersteld. Een uurwerk dat definitief onherstelbaar is, zal niet worden vervangen", aldus de woordvoerder. Infrabel verwijst de reiziger dan naar de elektronische aankondigingsschermen waarin een uurindicatie verwerkt is, en die op steeds meer perrons aanwezig zijn.

Daarnaast zou een geplande vernieuwingsoperatie uit het meerjarenbudget van 2012-2015 geschrapt zijn. Dat zou een besparing opleveren van zo’n 19 miljoen euro. (05/01/2012, DM)