Lingerie in China

China produceert niet alleen veel goederen voor de export, en heeft niet alleen heel wat briljante studenten. Aan de Chengdu University of Technology organiseerden ze onlangs een.. lingerieshow die de makers van Victoria’s Secret wel eens kan doen blozen. Een videoclip en heel wat foto’s van deze lingerieshow gingen razendsnel China rond via het internet.

Volgens een artikel op de site Netease was de show een onderdeel van een grote graduaatsshow georganiseerd door de School voor Radio, TV en Film van deze universiteit. Alle kledij werd ontworpen door modestudenten van deze school. Ook de modellen blijken studentes te zijn die gradueren in ‘modellenwerk’.

De show zorgde voor heel wat discussie. Sommigen vonden het geen probleem dat laatstejaars hun creativiteit botvieren op een sexy-modeshow, anderen vonden het dan weer dat China zich te veel aan het verwesteren is door dit soort shows na te apen. Studentes dienen nu eenmaal niet in BH en slipje te paraderen op een catwalk!

Aan de andere kant lezen we dan in een nieuwsbericht van 5 maart in de krant China Daily dat de lingerie markt in China steeds groter wordt. [China Daily 5 maart 2012, “Lingerie market gets bigger and better”]

Yang Shibin, voorzitter van de China Knitting Industrial Association, vertelde dat de ondergoedverkopers niet alleen een produkt verkopen, maar vooral een cultuur en lyfestyle!

Volgens cijfers van één van China’s grootste zakenwebsites in de kledingsindustrie (cloth.hc360.com) was de omzet in ondergoed in 2010 goed voor zo’n 3 miljard euro. Jaarlijks si er een groei van zo’n 10 procent. 525 miljoen potentiële klanten zijn er in China voor lingerie. Daarvan zijn 21% tussen 15 en 24 jaar, 41% tussen 25 en 44 jaar. Een grote potentiële markt dus.

Statistieken tonen dat zo’n 140 miljoen Chinezen een voorkeur hebben voor kwaliteitslingerie en ondergoed. Hun jaarlijks budget hiervoor bedraagt zo’n 300 euro/persoon.

Bron: http://offbeatchina.com/knockoff-victorias-secret-show-at-chinese-university-signal-of-a-rising-lingerie-market